Teamfoto Folstra B.V.
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Dordrecht, hoofdvestiging Hoogvliet Rotterdam
Belangrijke aanwijzingen voor het voorkomen van frequente lekkages Redactie, 4 april 2024
Hevige lekkage in een woning
Onze loodgieters komen direct voor u in actie bij lekkage.

Als er een lekkage ontstaat, kan dit niet alleen hinderlijk zijn, maar ook grote schade aan uw woning veroorzaken. Er zijn verschillende maatregelen die u kunt nemen om lekkages te voorkomen en uw loodgieterssysteem goed te onderhouden. De volgende maatregelen zijn gericht op veelvoorkomende lekkages.

Neem tijd voor de inspectie van leidingen

Een van de handigste manieren om lekkages te voorkomen, is door regelmatig uw leidingen te controleren. Kijk uit voor signalen van corrosie, roest of kleine scheurtjes. Het op tijd vinden van problemen kan voorkomen dat ze uitgroeien tot grote lekkages.

Afdichtingen in de gaten houden

Het komt vaak voor dat afdichtingen rond kranen en leidingen na verloop van tijd slijten. U kunt het beste regelmatig de conditie van de afdichtingen controleren en ze zo nodig vervangen. Een goede afdichting houdt water tegen en vermijdt lekkages.

Bescherm uw leidingen door geen vuil weg te spoelen

Bescherm uw afvoer en voorkom verstoppingen door geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten weg te spoelen. Door verstoppingen te voorkomen, kunt u effectief het risico op lekkages minimaliseren. Plaats een zeefje in de gootsteen om te voorkomen dat vuil en andere verontreinigingen uw leidingen binnendringen.

Het belang van een goede waterdruk in huis

Een verhoogde waterdruk kan schade veroorzaken aan de leidingen en lekkages doen ontstaan. Controleer regelmatig de waterdruk en pas deze aan als dat nodig is. Door het gebruik van een basis drukregelaar kunt u schade voorkomen.

Houd uw huis droog en voorkom vaak voorkomende lekkages met deze nuttige tips

Tijdens de wintermaanden kunnen bevroren leidingen lekkages veroorzaken. Vermijd bevroren leidingen door leidingen in onverwarmde ruimtes te isoleren en bij zeer koud weer water langzaam uit de kranen te laten lopen. Hiermee wordt voorkomen dat de leidingen bevriezen en beschadigd raken.

Onderhoud en aandacht

Houd uw systemen goed onderhouden en los kleine problemen tijdig op om grote reparatiekosten en ongemakken te vermijden. Bedenk dat voorkomen altijd beter is dan genezen wanneer het om loodgietersproblemen gaat. Als er een lekkage in uw huis plaatsvindt, wacht dan niet om Folstra B.V. te contacteren om dit voor u te verhelpen. Neem contact op via 010 600 1137.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 010 600 1137

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Folstra B.V.

Folstra B.V. is jouw loodgieter in Zuid-Holland! Voor alle loodgieters-, riolerings-, CV- en dak-klussen kun je rekenen op Folstra. Met de fusie tussen de loodgietersbedrijven van Henk Folkers en Dennis Stravers ben je verzekerd van vakmanschap. Door de jarenlange ervaring haal je alle benodigde expertise in huis voor je klus. Folstra B.V. is een allround loodgietersbedrijf dat zich met een breed scala aan loodgieter gerelateerde werkzaamheden inzet voor particulieren, bedrijven, instellingen en aannemers.
Voor zowel alle kleine als grote klussen kun je contact opnemen met Folstra.


Met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en vriendelijk vakmanschap sta jij altijd centraal. Je kunt ze 24/7 bereiken!