Douchekraan ontkalken op een eenvoudige manier

Bij het ontsmetten van uw douche denkt u wellicht vooral aan de douchekop. Het onderhoud van de douchekraan wordt echter vaak vergeten, terwijl hier ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter het openen en sluiten van uw douchekraan hinderen.

Het is lastig om de kraan te bedienen als er kalkaanslag is en soms is het zelfs onmogelijk. Kortom, geen prettige situatie. Hier wordt beschreven op welke manier u het meest efficiënt uw douchekraan kunt ontkalken.

Effectief ontkalken van uw douchekraan in slechts 3 stappen

Bevochtig een doek met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf dit over de douchekraan. Vermijd het direct aanbrengen van reinigingsmiddelen op de douchekraan om chemische reacties en schade te voorkomen. Laat het reinigingsmiddel even zitten op de douchekraan. Afhankelijk van het toegepaste product, moet het een bepaalde tijd inwerken.

Na het uitvoeren van andere taken, spoelt u de douchekraan af met water en een kleine hoeveelheid afwasmiddel. Let erop dat het schuursponsje niet te grof is tijdens het verwijderen van kalkaanslag, om krassen te voorkomen. Het is essentieel om de douchekraan met een zachte doek droog te maken voor een glanzende look na voltooiing van andere handelingen.

Belangrijke tips voor het voorkomen van kalkaanslag in uw douchekraan

Schaf een waterontharder aan, investeer in een waterfilter, afdrogen, afdrogen en nog eens afdrogen en gebruik geen ruwe schoonmaakmiddelen. Het gebruik van deze hulpmiddelen zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag in uw douche ontstaat. Als u na het implementeren van deze suggesties en tips nog steeds tegen problemen aanloopt, aarzel dan niet om in contact te komen met Folstra B.V..

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1137

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Belangrijke aanwijzingen voor het voorkomen van frequente lekkages
> Uw eigen radiator aansluiten met deze handige tips
> Oplossingen voor een lekkende kraan