Uw eigen radiator aansluiten met deze handige tips

Uw eigen radiatorklep losmaken met deze handige aanwijzingen

Als uw radiator kapot is gegaan of als u een nieuwe (design)radiator wilt plaatsen, bieden we hier een helder stappenplan voor het zelf vervangen van een radiator. Wanneer u de oude radiator wilt vervangen, is het belangrijk om de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te laten dalen tot onder de 40 graden. Laat de radiatoren die boven uw eigen radiator hangen open om deze te laten leeglopen.

Als de radiator zich op het laagste punt bevindt en vervangen moet worden, dient u een vulslang aan te sluiten op de vul- en aftapkraan. Laat de installatie leeglopen door de kraan open te draaien. Mocht de radiator die u wilt vervangen niet op het laagste punt zijn, zoek dan de juiste locatie en sluit hier de vulslang aan om de installatie leeg te laten lopen.

U vindt de radiator meestal op de laagste plek in uw woning. Maak de verbindingen van zowel de toevoer als de afvoer van de radiator los. Draai de radiator zelf los en neem indien nodig de bevestigingsmaterialen weg.

Uw eigen radiator installeren met deze eenvoudige handleiding

Zodra u de oude radiator heeft verwijderd, is het tijd om de nieuwe aan te sluiten. Wanneer u kiest voor hetzelfde type radiator, zijn dezelfde bevestigingsbeugels geschikt. Indien u een nieuwe radiator wilt aansluiten met andere aansluitingen, verleng dan de leidingen tot de benodigde plek met behulp van de juiste gereedschappen.

Zo koppelt u de buizen met een fitting op de correcte manier. Gebruik de juiste lengte van de buizensnijder om de radiatorbuis te snijden. Neem dan de moer en schuif deze langs de buis. De knelring dient over de buis te worden geschoven (oudere knelringen kunnen niet opnieuw worden gebruikt). Vervolgens steekt u de buis in de fitting en draait u de moer goed vast.

Zodra de af- en toevoer verbonden zijn met de nieuwe radiator en alle luchtventielen zijn afgesloten, vul dan het systeem opnieuw met water via de waterkraan bij de ketel. Laat eerst de slang vollopen met water voordat u deze aansluit op het systeem om de ontluchting te vergemakkelijken. Wanneer u de kraan opendraait, laat het water dan stromen totdat de druk zich rond 1,5 tot 2 bar bevindt. Indien gewenst, ontlucht de installatie nogmaals.

Voelt u ervoor om een professional in te schakelen?

Als het niet wil lukken of als u het liever overlaat aan een specialist?Benader Folstra B.V. om deze taak voor u uit te voeren. Geef ons een belletje via 010 600 1137 om de mogelijkheden door te nemen.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1137

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Belangrijke aanwijzingen voor het voorkomen van frequente lekkages
> Douchekraan ontkalken op een eenvoudige manier
> Oplossingen voor een lekkende kraan