Oplossingen voor een lekkende kraan

Een lekkende kraan, of het nou in de keuken of de badkamer is, daar wilt u het liefst zo snel mogelijk vanaf. Naast het feit dat een kraan lekt erg vervelend is, wordt er ook onnodig veel water verspild. Dit is uiteraard erg jammer, maar het goede nieuws is dat er een snelle oplossing is om van een lekkende kraan af te komen.

Een goede start is het halve werk

Om te vermijden dat er meer water lekt, moet u de hoofdkraan dichtdraaien voordat u de lekkage repareert. Bepaal wat er gerepareerd moet worden door de oorzaak van de lekkage te achterhalen. Zorg dat u het juiste gereedschap paraat heeft en de benodigde materialen heeft als u een onderdeel moet vervangen.

Waarom lekt uw kraan?

Een druppelende kraan kan diverse redenen hebben. Verschillende plaatsen die u kunt inspecteren. Controleer de uitloop van de kraan, als er water blijft stromen kan het binnenwerk van de kraan lek zijn of is het kraanleertje beschadigd. Als er bij de hendel van de kraan water lekt, dan is het binnenwerk of kraanleertje niet meer naar behoren.

Is dit niet de oplossing voor de lekkage, dan kunt u de volgende stap nemen. Is de kraan aan de onderkant lek? Het kan zijn dat er water lekt via het kraangat. Dit ontstaat mogelijk door een defecte hendel of lekkage in de behuizing van de kraan.

Zich voorbereiden om de lekkende kraan te verhelpen

Na het afsluiten van de watertoevoer en het vinden van de oorzaak, kunt u aanvangen met de herstellingswerken. Als eerste stap verwijdert u de knoppen en het handvat van de kraan, zo kunt u bij de binnenkant komen. Hierna maakt u het binnenwerk los om bij de pakkingring te komen, als deze defect is, kunt u deze vervangen.

De meest voorkomende oorzaak van een lekkende kraan is het kraanleertje. Na het oplossen van het kraanprobleem is het essentieel om alle onderdelen goed te ontkalken. Na het wisselen van alle onderdelen, monteert u de kraan terug in elkaar door de stappen in omgekeerde volgorde te volgen.

Als de kraan nog steeds lekt, bel dan Folstra B.V.!

Wellicht blijft de kraan na het monteren lekken, wat betekent dat de kraan versleten is en moet worden vervangen. Als dit het geval is, bel dan meteen Folstra B.V., we zijn er om u te assisteren. Voor een afspraak of verdere vragen kun je ons bereiken via 010 600 1137.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1137

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Belangrijke aanwijzingen voor het voorkomen van frequente lekkages
> Uw eigen radiator aansluiten met deze handige tips
> Douchekraan ontkalken op een eenvoudige manier